Позивамо Вас да сутра, 24. октобра 2014. године, присуствујете потписивању Споразума о сарадњи између Управе за извршење кривичних санкција Министарства правде, ЈП „Србијашуме“ и Шумарског факултета Универзитета у Београду. Потписивање ће бити организовано у просторијама  „Србијашума“, булевар Михајла Пупина 113, са почетком у 12 часова.

Потписивањем споразума биће започет пројекат „Једно дрво за једног ратника“ чији је циљ ангажовање осуђених лица из система Управе за извршење кривичних санкција, на спровођењу активности пошумљавања површина које су у систему газдовања Србијашума, поводом обележавања стогодишњице Првог светског рата. Имајући у виду историјски контекст предвиђено је да пројекат траје 4 године, да се у знак сећања на жртве Првог светског рата посади 1.300.000 садница на територији целе Републике Србије, са посебним акцентом на историјски значајним локацијама.

У име Управе за извршење кривичних санкција Министарства правде споразум ће потписати директор др Милан Стевовић, ЈП „Србијашума“ заменик директора Игор Брауновић, а у име Шумарског факултета продекан Здравко Поповић.

Након потписивање споразума биће организована изјава за медије.