У оквиру званичне посете председника Републике Казахстана Србији, министар правде Нела Кубуровић састала се данас са државним тужиоцем Казахстана Жакипом Асановим, са којим је разговарала о досадашњој сарадњи Казахстана и Србије у области правосуђа.

Непосредно пре билатералног сусрета министар правде и државни тужилац потписали су споразуме из међународне правде помоћи: Споразум о узајамној помоћи у кривичним стварима, Споразум о екстрадицији и Споразум о трансферу осуђених лица.

Током састанка, Кубуровић је изразила задовољство што су Србија и Казахстан договориле и потписале споразуме, који ће унапредити међународну правну сарадњу и изразила наду да ће ускоро бити потписан још један, који ће се односити на сарадњу у грађанским стварима.

„Циљ посете делегације Казахстана је побољшање економске и привредне сарадње, али ту сарадњу мора да прати и правна сигурност, чему ће сигурно допринети потписани споразуми“, рекла је Кубуровић.

Асанов је, такође, изразио задовољство што су споразуми усаглашени и потписани, поручивши да је сигуран да ће они допринети подизању сарадње на виши ниво.

Састанку су присуствовали државни секретар у Министарству правде Радомир Илић и Републички јавни тужилац Загорка Доловац.