Влада Републике Србије политиком унапређења међународног положаја земље води и водиће рачуна о унапређењу положаја и српске заједнице у свим државама региона, рекао је данас министар правде Никола Селаковић на отварању Скупа „Унапређење односа и снажење веза са организацијама Срба у региону, институција Владе Републике Србије и локалних самоуправа у Републици Србији“ који је одржан у Старој Пазови.

Селаковић је подсетио да је Влада РС постигла велики успех у остваривању једног од циљева које је поставила, а то је да држава Србија буде стуб регионалне стабилности.

Република Србија води политику помирења, пружене руке, политику разговора и решавања свих проблема дијалогом“, истакао је Селаковић. Он је додао да је Србија за кратко време успела да подигне углед у регионалним и међународним оквирима и да је то јако важно како за грађане Србије, тако и за Србе који живе у државама региона.

Политиком коју наша држава води, дајемо пример другима како се треба односити преме припадницима мањинских народа“, рекао је Селаковић и додао да Србија не тражи ништа мање, ни више за припаднике српског народа у државама окружења него што припадници других мањинских народа имају у Републици Србији. Такође, он је додао да је много важно сачувати нешто што се сачувало вековима, а то је име, национални индентитет, али у достојанственим условима, прихватљивим за 21. век.

На крају излагања, Селаковић је изразио захвалност председнику општине Стара Пазова Ђорђу Радиновићу на организовању оваквог догађаја и истакао да је ова општина добар пример за много шта у Србији, а поготово за економску развијеност и запошљавање, као и за суживот већинског и мањинских народа.