Ministarka pravde Maja Popović, prisustvovala je prvom sastanku Koordinacionog tela za sprovođenje AP23 koje je osnovala Vlada Republike Srbije. Tom prilikom, kao predsedavajuća, istakla je značaj Poglavlja 23 kao jednog od najvažnijih poglavlja u procesu pridruživanja Republike Srbije Evropskoj uniji.

Ministarka Popović je posebno naglasila da je potrebno da ubuduće sve institucije, uključujući i Ministarstvo pravde, efikasno sprovode planirane aktivnosti u rokovima zadatim u AP23, da adekvatno izveštavaju o sprovedenim aktivnostima, kao i da se potencijalni problemi u sprovođenju rešavaju zajednički kroz rad Koordinacionog tela.

Na sastanku je predstavljena i nova metodologija izveštavanja o sprovođenju AP23, koja će pomoći efikasnijem sprovođenju, povećanoj vidljivosti reformskih koraka, kao i pravovremenoj identifikaciji kašnjenja u realizaciji AP23.

Sastanku su prisustvovali članovi iz 25 institucija koji su još jednom istakli da je Akcioni plan krovni strateški dokument Republike Srbije u oblasti vladavine prava sa kojim svi ostali strateški dokumenti moraju biti usklađeni.