Актуелно > Вести 26.05.2017.

Комисија за спровођење Националне стратегије реформе правосуђа одржала нову седницу

Комисијa за спровођење Националне стратегије реформе правосуђа за период 2013-2018. године одржала је данас 29. седницу, на којој су разматрани извештаји релевантних субјеката за први квартал 2017. године.

На седници су разматране и активности из Акционог плана за Поглавље 23 и примена Законика о кривичном поступку.

Представљајући извештај Министарства правде за први квартал ове године, државни секретар Радомир Илић рекао је да је један од најзначајнијих резултата у том периоду било потписивање уговора о реализацији радова на реконструкцији зграде Палате правде у Савској улици у Београду и почетак радова на том пројекту.

„У питању је највећи инфраструктурни пројекат који је Министарство правде покренуло у последњих неколико година“, истакао је Илић и додао да је у току реализација још неколико великих инфраструктурних пројеката, попут изградње нових затвора у Панчеву и Крагујевцу.

Илић је додао и да је пре неколико дана завршен други јавни конкурс за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења (опортунитет), те да је предлог расподеле тих средстава упућен Влади Србије.

Извештаје за први квартал ове године поднели су и представници Врховног касационог суда, Високог савета судства, Републичког јавног тужилаштва и Државног већа тужилаца.