Министарка правде Нела Кубуровић састала се данас са амбасадором Марока у Србији Њ.Е. Мохамедом Амином Белхајем, са којим је разговарала о унапређењу сарадње две земље.

Министарка правде и амбасадор Марока су се усагласили да Србија и Мароко имају традиционално добре и пријатељске односе, које је потребно додатно унапредити, нарочито у области правосуђа.

У том смислу су се договорили да ће у наредном периоду два министарства правде усагласити текст билатералних споразума којима ће бити дефинисана сарадња у грађанско-кривичним стварима у оквиру међународне-правне помоћи.

Амбасадор Марока је истакао да та земља поштује територијални интегритет и суверенитет Србије и да не признаје самопроглашену независност Косова и Метохије, подсетивши да је Мароко гласао против чланства Косова у међународним организацијама.

Он је честитао Србији на усвајању Стратегије о проширењу ЕУ, која је врло важна за даљи напредак Србије и приближавање Унији, а која показује да је Србија лидер у региону.

Министарка Кубуровић се захвалила Мароку на принципијелном ставу по питању независности самопроглашене државе Косово и изразила наду да ће у најскорије време бити потписани споразуми две земље о сарадњи у области правосуђа.