Министарка правде Нела Кубуровић састала се данас у Паризу са министарком правде Француске Никол Белубе, са којом је разговарала о уставним променама у области правосуђа и сарадњи две земље у борби против организованог криминала и корупције, као и трговине оружјем.

Министарка Кубуровић истакла је да је Министарство правде израдило Радни текст измена Устава Србије, да је у току јавна расправа о том тексту, након које чега ће усаглашен нацрт бити прослеђен Венецијанској комисији на мишљење. Она је нагласила да се без позитивног мишљења Венецијанске комисије неће ићи у даљу процедуру усвајања уставних амандмана.

Министарка правде Француске истакла је да и њену земљу очекују уставне промене, а у циљу даљег унапређења владавине права.

Она је додала да њено министарство подржава Министарство правде Србије у напретку у испуњавању циљева из Поглавља 23 и приоритетима као што су уставне промене, владавина права и борба против корупције.

На састанку је истакнуто да постоји веома добра сарадња Француске и Србије у борби против организованог криминала, корупције и трговине оружјем.

Као пример добре праксе истакнут је француски Савет за борбу против корупције, а министарка Кубуровић је рекла да ће Министарство правде Србије у наредном периоду успоставити сарадњу и са тим телом.