Данас и сутра се у Вашингтону одржавају једни од најзначајнијих разговора између Београда и Приштине, који за циљ искључиво имају бољи живот и економски просперитет грађана Србије“, изјавила је министарка правде Нела Кубуровић Кисић поводом Декларације о подршци активностима председника Републике које се односе на разговоре са представницима привремених институција самоуправе у Приштини.

Kолико су ти разговори, који се воде под покровитељством Ричарда Гренела, тешки и комплексни, и важни за целу нашу државу, говори и  то да је Влада Србије на данашњој седници усвојила Декларацију о подршци активностима председника Србије, чиме је чврсто и јединствено подржала председника Александра Вучића у свим његовим напорима на очувању интереса Србије и свих њених грађана без изузетка, нагласила је Кубуровић Кисић.

Министарка правде је истакла да је ово можда и историјски тренутак уколико буде искрених намера приштинске стране да се успостави економска сарадња између Београда и Приштине, која ће бити на добробит свих.

Кубуровић Кисић је додала да је економско повезивање, давање младим људима могућност да раде, да иду у корак са временом и оснивају породице један од најзначајнијих корака у стабилизацији односа између Београда и Приштине.

Она је нагласила да је председник Вучић, који предводи нашу делегацију у дводневним разговорима у Вашингтону, човек који се за Србију и свој народ лавовски бори годинама уназад, неко ко не одустаје у својој борби и кад је најтеже и неко ко је увек спреман за конструктивни разговор и који ће на добронамерни предлог увек одговорити пруженом руком.

„Али он је човек, представник српског народа и председник свих грађана Србије, који ће исто тако чувати и бранити оно што је српско, не дајући никоме прилику да Србију условљава да доноси одлуке који нису у њеном интересу и интересу њених грађана“, истакла је Кубуровић Кисић.