Министарка правде Маја Поповић присуствовала је свечаном обележавању Писма намере о сарадњи Министарства правде и Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена у Србији (UN Women).

Наиме, Министарство правде Републике Србије је уз подршку UN Women и уз помоћ Градске организације глувих Београда и Савеза глувих и наглувих Србије иницирало и реализовало активност којом ће глуве и наглуве особе моћи да се упознају са својим правима. У том циљу ће од новембра 2021. године, на шалтерима за информације у свим судовима у Републици Србији бити доступни таблети, преко којих ће сваки грађанин добити потребне информације на српском знаковном језику, уз помоћ преводиоца за знаковни језик.

„Верујем да ће ово помоћи свим глувим и наглувим особама, нашим грађанима, а посебно жртвама породичног насиља, којима благовремено и адекватно дате информације можда могу спасити живот. На овај начин ће приступ правди бити омогућен свима, под једнаким условима“, изјавила је том приликом министарка правде Маја Поповић.

Свечаном обележавању су присуствовали и државни секретар у Министарству правде Бојана Шћепановић, шеф Кабинета министарке правде Маријана Савић Симић, директорка UN Wоmen Милана Рикановић, потпредседник Градске организацији глувих Београда Михаило Гордић, као и потпредседник Савеза глувих и наглувих Србије Радомир Кеџа.