Судије које су први пут изабране на судијску функцију, на Другој седници Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години, одржаној 14. октобра 2021. године, положиле су данас заклетву у Народној скупштини, пред председником Народне скупштине Ивицом Дачићем.

Председник Народне скупштине је изразио уверење да ће новоизабране судије судити независно и непристрасно, у складу са Уставом и законом, искључиво по својој савести и на тај начин обезбедити правично суђење за сваког грађанина у Републици Србији.

„Верујемо да ћете током свог трогодишњег мандата у судовима опште и посебне надлежности пружити значајан допринос наставку реформи правосудног система, у циљу стварања независног, модерног и ефикасног правосуђа и унапређења владавине права у целини“, поручио је Ивица Дачић новоизабраним судијама.

Полагању заклетве су присуствовали министарка правде Маја Поповић, председница Врховног касационог суда и Високог савета судства Јасмина Васовић, генерални секретар Народне скупштине Вељко Одаловић и заменик генералног секретара Бранко Маринковић.

 

Фотографија преузета од Одељења за односе с јавношћу Народне скупштине Републике Србије