Руководство Окружног затвора у Смедереву поклонило је данас, поводом наступајућег Божића, деци која се хране у Народној кухињи пакетиће са бадњаком, храном, слаткишима, одећом и воћем које се узгаја на економији овог завода.

Деца, узраста до четири године, добила су 55 пакетића, а у овом тренутку се више од 300 девојчица и дечака храни у Народној кухињи у Смедереву што је трећина од укупног броја корисника у овом граду.

У хуманитарној акцији су заједнички учествовали запослени и осуђена лица, а божићни пакетићи су уручени у сарадњи са Црвеним крстом како би најмлађи спокојно обележили хришћански празник који симболизује живот и наду.

Уочи Нове године, руководство КПЗ у Београду (Падинској скели) поклонило је деци у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици у Београду новогодишње пакетиће које су, такође, заједнички обезбедили запослени и осуђена лица у овом заводу.

Слаткише и ручно израђене новогодишње честитке су добила и деца у Дечијем селу „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици.

Подсећамо и да су осуђена лица КПЗ у Сремској Митровици у децембру 2020. године показала хуманост донирајући Свратишту за децу Нови Београд скоро 4000 сувих оброка и 500 заштитних маски.

У највећем заводу у земљи осуђена лица су, претходно обучена да шију и кроје, од почетка пандемије до сада сашила више од пола милиона заштитне опреме (маски, назувица, скафандера) за запослене и осуђена и притворена лица у другим заводима.