Руководство КПЗ у Београду (Падинској скели) поклонило је деци која се лече на Институту за мајку и дете „Вукан Чупић“ у Београду 100 новогодишњих пакетића које су заједнички обезбедили запослени и осуђена лица у овом заводу.

„Жеља нам је била да охрабримо децу која се налазе на лечењу и учинимо нешто лепо за њих“, истакао је управник завода Владимир Буквић.

Он је навео да се сва деца радују новогодишњим празницима, а да друштво треба да се окрене најмлађима и свима другима који из неког разлога неће бити са својим породицама.

„Хуманост и емпатија нас чини бољим људима и време празника није време само за славље, већ и тренутак да се сетимо оних којима можемо да помогнемо да имају осмех на лицу“, рекао је Буквић.

Он је подсетио да је слична акција организована за прошлу Нову годину кад је деци смештеној у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици у Београду и Дечијем селу „Др Милорад Павловић“ у Сремској Каменици поклоњено 100 пакетића.

Недавно су поводом Дана људских права, осуђеници Окружног затвора у Зајечару, који су прошли обуку у пекарству, припремили, у сарадњи са Црвеним крстом, хуманитарни оброк за ђаке Школе за основно и средње образовање „Јелена Мајсторовић“ у Зајечару и Установу за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „Облутак“.

У ОЗ Зајечар је током ове године 21 осуђено лице стекло сертификате за пекаре у којима није наведено да су стечени током издржавања казне како би се избегла евентуална стигматизација по њиховом повратку у заједницу.

УПРАВА ЗА ИЗВРШЕЊЕ КРИВИЧНИХ САНКЦИЈА