Министарка правде Маја Поповић примила је данас у посету Његову Преузвишеност mons. Ладислава Немета, београдског надбискупа и метрополита. Том приликом, надбискуп Немет упутио је топлу захвалност министарки Поповић, која је у име председника Републике Србије Александра Вучића присуствовала надбискуповој хиротонији, у децембру 2022. године.

Такође, захвалио је Министарству правде и Управи за сарадњу с црквама и верским заједницама на плодоносној сарадњи, која се из године у годину унапређује.

Министарка Поповић је, уз захвалност надбискупу на посети, истакла да је сарадња државних органа Републике Србије, и нарочито Министарства правде и Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама, са Београдском Надбискупијом на веома високом нивоу и да бележи запажени квалитативни помак.

На састанку су разматрани модалитети сарадње Републике Србије и њених надлежних органа и Београдске Надбискупије.

Надбискуп Немет је истакао да ће 2024. године бити обележено 100 година од оснивања Београдске Надбискупије и да ће то бити прилика за организацију низа духовних и културних свечаности у Београду.

Састанку су присуствовали директор Управе за сарадњу с црквама и верским заједницама др Владимир Рогановић, као и mons. Роберт Пастуик, генерални викар Београдске надбискупије.