Министарка правде Маја Поповић састала се данас са директором Правосудне академије Ненадом Вујићем. На састанку су разматране активности везане за унапређење нормативног уређења положаја Правосудне академије у складу са активностима из Акционог плана за Преговарачко поглавље 23: Правосуђе и основна права и прелазним мерилима, као и реализација других заједничких активности Министарства правде и Правосудне академије.

Указано је на потребу јачања инфраструктурних и техничких капацитета Правосудне академије, што ће бити учињено реконструкцијом нове зграде Правосудне академије и набавком адекватне опреме потребне за њен рад.

Министарка Поповић и директор Вујић су се сагласили да Правосудна академија треба да има знатно већу улогу у едукацији носилаца судијских и јавнотужилачких функција, као и свих осталих носилаца јавних овлашћења који обављају правосудне професије.

На састанку је закључено да ће даља сарадња Министарства правде и Правосудне академије бити унапређена и кроз заједничку организацију бројних стручних обука за примену закона које Министарство правде припрема.