Управа за извршење кривичних санкција истиче да нема истине у изјави Мирославa Алексића из Народног покрета Србије да је "Специјална затворска болница у Београду (СЗБ) добила опрему за прављење марихуане“ како би је даље упутила Окружном затвору у Београду.

Господин Алексић износи узнемиравајуће лажи да би дискредитовао лекаре који раде са осетљивом групом пацијената у овој болници што је недопустиво јер уноси узнемиреност код њихових породица тврдећи да се у ходницима налази некаква опрема за прављење дроге.

Истина је да је јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду 25.12.2023. године донео наредбу да Дирекција за одузету имовину Министарства правде изврши пријем, демонтажу, транспорт и чување привремено одузетих ствари у једном судском поступку.

Дирекција је са Управом, као у много случајева до сада, успоставила сарадњу у погледу привременог чувања ствари и то није ништа ново и необично осим ако се у политичке сврхе намерно не изврну чињенице као што је господин Алексић то урадио па уместо опреме за садњу и гајење цвећа види, како каже, „опрему за дрогу“.

Како би јавност знала, Дирекција годинама уназад упућује одузету имовину казнено-поправним установама за њихове потребе, као што су, на пример, опрема и предмети за обуку осуђеника и осуђеница у пластеницима (саксије, вентилатори, клима уређаји, лампе, сијалице...).

С тим у вези, у подруму СЗБ-а привремено су ускладиштени џакови са супстратом (земљом) за биљке, саксије, пластичне флаше, вентилатори, клима уређаји, алуминијумска црева и многи други предмети и опрема.

Они се ту налазе од 29.12.2023. године кад су их донели припадници полиције и Управе криминалистичке полиције. Пошто је у питању наредба тужиоца од 25.12.2023, а господин Алексић је, како тврди, "о свему обавестио" тужилаштво, требало би  онда врло брзо да сазна да се никаква опрема за прављење марихуане не налази у ходницима СЗБ-а.

Сазнаће и да се СЗБ не налази "поред Окружног затвора", већ да су у питању установе које су смештене у истој згради у Бачванској улици, а не једна поред друге како је навео у својој изјави како би је учинио „веродостојнијом“.